OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Detox prehrana: U 7 dana do jačeg imuniteta

Detox prehrana proces je čišćenja tijela od štetnih stvari. Najviše koristi od detoksikacijske prehrane imaju organi koji su najviše pogođeni toksinima. To su jetra, crijeva, koža, bubrezi i pluća. Odabirom pravih namirnica može se detoksicirati i popraviti rad ovih organa.

Probava i (de)opstipacija

Svakome tko pomišlja na detoks-dijetu, najbitnije mu je da se na početku upita: funkcionira li mi probava svaki dan? Ukoliko ne, tada je primarni cilj: uravnotežiti probavu, te je aktivirati na neagresivan, prirodan način. Što to znači?

  • Nikako ne posezati za laksativnim sredstvima, koji mogu narušiti crijevnu mikrofloru.
  • Prehrana bogata dijetalnim vlaknima u središtu je pozornosti potrebnih prehrambenih mjera. Drugi dio ove priče čini adekvatan unos tekućine, prije svega vode i biljnih čajeva. Za osobu prosječne tjelesne težine i rasta to znači unos između 1,5 i 2 litre vode kroz dan.
  • Uz to, valja ograničiti unos šećera, mliječnih proizvoda (osim fermentiranih mliječnih napitaka poput jogurta, kefira, probiotika koje valja redovito konzumirati). Kiseli kupus je pritom vrlo često nepravedno zapostavljen, koji je riznica vitamina C, probiotičkih bakterija te vlakana koji naprosto stimuliraju imunitet i probavne procese.

Recept za detoksikaciju organizama

Uglavnom se takozvane detox dijete svode na kratkotrajne programe prehrane temeljene na voćnim obrocima i sokovima, koji bi trebale dati određeni učinak. No, s dugotrajnim ispravnim korištenjem, detox prehrana daje puno bolje rezultate.

Kako bi vam pomogao na početku tog puta, hotel Bitoraj pripremio je cjeloviti paket intenzivne detoksikacije organizma Imuno&Detox.

Detox prehrana i hotel Bitoraj

Program Imuno&Detox pruža priliku za odmak od svakodnevnog stresa, oporavak tijela i duha, kao i nova znanja o očuvanju zdravlja stečena na radionicama i pripremljenim aktivnostima. Sudionike programa kroz sedam dana će voditi liječnici specijalizirani za programe zdravstvenog turizma: Gordana Kučan i Jelica Popić.

Tijekom tjedan dana, sudionici programa će „razbuditi“ i „očistiti“ svoj organizam, ali i dobiti plan za nastavak samostalnog rada na podizanju svog imuniteta. Pripremite svoj organizam za izazovno razdoblje, a po završetku intenzivnog programa, nastavite zdravo hraniti uz namirnice koje svakodnevno i dugoročno detoksiciraju organizam. Među njima su luk, češnjak, cvjetača, brokula, heljda, ječmena kaša, smokve, šljive, borovnice, jabuke, grejpfrut, mandarine, naranče…

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel