OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Fužine slave 150 godina turizma! Evo što raditi ovog vikenda

Nadolazeći vikend idealan je za posjet Fužinama! Naime, od 14. do 16. lipnja 2024. godine obilježava se jedna značajna obljetnica. Fužine slave 150 godina turizma, odnosno dan kad su prvi gosti organizirano vlakom došli iz Rijeke i okolice kako bi posjetili goransku rivijeru. Za stanovnike i posjetitelje, kako domaće, tako i strane, priprema se bogat program u kojem će uživati sve generacije. Događanja službeno kreću u petak u 11:00 sati i to svečana sjednicom Općine Fužine uz nastup ženske klape ‘Luka’. Evo na čemu su organizatori vrijedno radili!

Fužine slave 150 godina turizma

Za svakoga po nešto – od bicikliranja do degustacije vina i predstava

Subota je od podneva rezervirana za ‘Wine & Lake Walk’, vinsku šetnju uz jezero Bajer. U trajanju od  12:00 do 18:00 sati, šetnja uključuje degustaciju vina iz različitih regija Hrvatske, a bit će popraćena melodijama uličnih svirača. Za sudjelovanje je potrebna prijava, koja se vrlo jednostavno može izvršiti putem linka. Za one željne rekreacije, istog popodneva, od 14:00 do 17:00 sati, održat će se i ‘Obiteljska biciklijada’. Riječ je o vođenoj biciklističkoj turi oko jezera Bajera, na stazi dugoj 7 km. Ova aktivnost besplatna je za sve sudionike, a prijave se vrše putem e-maila: info@visitfuzine.hr. P.s. Neka vas ne zabrinjava ako nemate vlastiti bicikl. Možete ga iznajmiti u Fužinama uz prethodnu rezervaciju, a kontakt možete pronaći ovdje. Ovaj dan zaokružit ćemo, a kako drugačije nego gledanjem utakmice Europskog prvenstva. Za zabavu je zadužena grupa Impuls u centru Fužina!

Nedjeljna događanja nikako ne smijete propustiti. Točno u podne uprizorit će se dolazak prvih turista vlakom, na željezničkom kolodvoru u Fužinama. Ovaj sjajan događaj popratit će nastup puhačkog orkestra OŠ Ivanke Trohar, a iskustvo ove povijesne vožnje moći će doživjeti i posjetitelji! Iz općine pozivaju sve zainteresirane da sudjeluju u stvaranju priče i na vrijeme nabave svoju kartu. Polazak iz Rijeke je u 11:15 sati sa željezničkog kolodvora, a povratak iz Fužina u 18:30. Cijena povratne karte iznosi 12 € za odrasle, i 6 € za djecu. Neposredno nakon ovog uzbudljivog događanja, točnije oko 13:00 sati, slijedi igrokaz “Prvi turisti”. Izvedba je nastala u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca, a odigrat će se na pozornici ispred zgrade Pivarne, u centru. Bogat glazbeni program odvijat će se na glavnoj pozornici, na igralištu ispred brane, a trajat će do 17:00 sati.

Isti dan, na igralištu će se paralelno odvijati prezentacija hrvatskih vinara.

Ovog vikenda svi putevi vode u Fužine

Prvi pravi turisti stigli su u Fužine prije punog stoljeća i pol! I zaljubili se u ovaj kraj. Ovaj događaj postavio je temelje današnjeg turizma, u koji se i danas mnogo ulaže. Gostoljubivost pri boravku, svježi šumski zrak i savršenstvo na tanjuru, razlozi su zbog kojih nam se gosti uvijek rado vraćaju. Sigurni smo da nas očekuje vikend pun uživanja, a mi smo vam tim povodom pripremili 10% popusta na noćenja u hotelu Bitoraju u razdoblju od petka 14., do nedjelje 16. lipnja 2024. Popust je moguće ostvariti pozivom na broj +385 (51) 830 005 ili putem e-mail adrese info@bitoraj.hr.

P.s. Rezervacije za mjesto u restoranu su obaveze na broj +385 (51) 830 019. Ako želite ovaj vikend zaokružiti s autohtonim gastro iskustom, znate gdje se provjereno dobro jede. Veselimo se druženju za vikend!

Pozdrav iz Bitoraja. ♥️

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel