OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Noći su friške, a destinacije bliske

Ljeto je u punom jeku. Toplinski valovi i u Hrvatsku donose vrlo visoke temperature, a s njima se suočavaju i gotovo sve europske zemlje, osobito one mediteranske.
Meteorološke prognoze najavljuju dugo i (pre)vruće ljeto pa mnogi traže načine kako pobjeći od nesnosnih vrućina. Osobito zna biti neugodno noću,  kada nam toplina ne da spavati. Temperatura, naime, duboko utječe na san i često je uzrok loše kvalitete sna. Stručnjaci preporučuju temperaturu od 17 stupnjeva Celzijusa kao idealnu temperaturu za spavanje.
U ljetnim je mjesecima, bez klima uređaja, gotovo nemoguće dostići taj ideal.

Ugodno spavanje u zelenilu Gorskog kotara

No, ukoliko se odmaknemo od jadranske obale i zađemo na malo više nadmorske visine, u okruženje šuma i planina, situacija se mijenja. Čisti planinski zrak Gorskog kotara čini boravak ovdje izuzetno zdravim, noći ugodnim a time i san okrepljujućim.

Slogan „Noći su friške, a destinacije bliske“ ima čvrsto uporište u blagodatima ljetne goranske klime. To je osobito vidljivo na primjeru Fužina gdje blagotvorna kombinacija kontinentalne i sredozemne klime ljeti omogućuje bezbroj aktivnosti kojima se možete baviti. Preko dana, kada zagrije sunce, osvježenje možete pronaći u jezerima Bajer i Lepenica. Ni šetnja, planinarenje i vožnja bicikla neće biti naporni u debeloj hladovini šuma. A kada se nakon dana ispunjenog aktivnostima poželite dobro odmoriti, to ćete i ostvariti zahvaljujući nešto nižim noćnim temperaturama. Priča se da je nekima u Fužinama noću potreban čak i pokrivač!

Blizina goranskih ali i morskih destinacija

Geografski smještaj Gorskog kotara omogućuje njegovim posjetiteljima brz dolazak do svih željenih destinacija. Osobito onima iz Rijeke ili Zagreba, ali zahvaljujući prednostima auto-ceste i stanovnicima drugih krajeva Hrvatske. Stoga se drugi dio gore spomenutog slogana ostvaruje u činjenici da su Gorski kotar i Fužine smješteni na idealnoj poziciji koja služi kao baza za posjećivanje drugih destinacija tijekom kratkih poludnevnih ili cjelodnevnih izleta. To uključuje i odredišta na obali, jer sve više gostiju uviđa prednosti kupanja u moru i odmora odnosno noćenja u gorju.

Ponuda smještaja je u Fužinama zbilja raznolika, od brojnih privatnih apartmana i pansiona do udobnih soba našeg hotela Bitoraj u samom centru mjesta. Mnogi su u našem obiteljskom restoranu probali i izvrsna autohtona goranska jela. Hotel Bitoraj može biti vaše idealno ishodište za upoznavanje cijelog Gorskog kotara ali i za dnevne kupališne izlete na Crikveničko – vinodolsku rivijeru.

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel