OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE

U rajskom okruženju vražjeg vrta

U rajskom okruženju vražjeg vrta

Zeleno srce Hrvatske

Komadić raja usred „Vražjeg vrta“. Tako bi se mogla opisati ponuda hotela i restorana Bitoraj smještenog u Fužinama, najljepšem dijelu „zelenog srca Hrvatske“. Tako se danas naziva Gorski kotar, područje koje spaja primorsku Hrvatsku s njenim kontinentalnim dijelom. No, nekad je ovaj kraj bio znan kao Hortus diabolicus, tajnoviti vražji vrt čiji su snježni vrhunci stotinama i tisućama godina bili neosvojivi.

Gorani, stanovnici te oaze netaknute prirode, nisu je pokušavali pokoriti, već živjeti u skladu s njom. Taj suživot stvorio je jedinstvenu kulinarsku, prirodnu i kulturnu baštinu koju se može doživjeti samo u rajskom okruženju vražjeg vrta. Upravo na tom mjestu, pod visokim brdom Bitorajem i u sjeni stoljetnih goranskih šuma, već gotovo čitavo stoljeće stoluje nadaleko poznato odmorište

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

OD NEDE DO BITORAJA

Posebno mjesto turizma Fužina

Fužine se ponose dugom turističkom tradicijom, koja traje već gotovo 150 godina. Velik dio te tradicije jest i hotel Bitoraj, čija priča počinje 1933. godine. Tada je u lijepoj, velikoj zgradi na prestižnoj lokaciji u centru Fužina otvoren Pansion Neda, nazvan imenom kćeri vlasnika. Ona će kasnije, kao Neda Andrić, postati prva i dosad jedina gradonačelnica Rijeke, a pansion će se nakon drugog svjetskog rata proširiti i ponijeti ime Bitoraj, prema brdu pod kojim su smještene Fužine.

Nazovite hotel