OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Gastroventure à la Gorski kotar: Sjajna nova jela od autohtonih namirnica

Gastroventure à la Gorski kotar donosi sjajna nova jela od autohtonih goranskih namirnica. Kulinarsku akciju Turističke zajednice Gorski kotar podržao je i restoran Bitoraj čija je kuhinja pripremila pravu avanturu za nepca istinskih gurmana. Koncept ove gastronomske priče vrlo je jednostavan. Svakog mjeseca predstavljaju se nova jela od specifičnih namirnica ovog područja. Za lipanj su odabrane srnetina, domaće pastrve, koprive i bazga. 

– Gastroventure à la Gorski kotar je čak svojevrsna ekspedicija za koju vam definitivno nisu potrebne visinske pripreme, ali svakako pomiče one unutarnje vrhunce užitka koji se ne propuštaju ni zaboravljaju, poručili su iz Turističke zajednice Gorski kotar.

Gastroventure u restoranu Bitoraj

Hotel i restoran Bitoraj za ovu akciju pripremio je nove i jedinstvene recepte. Jelo koje je naišlo na osobit interes gurmana je srneći odrezak s brusnicama i svježim grožđem. 

Srneći odrezak s brusnicama i svježim grožđem

Za 4 osobe potrebno je:

  • 800 g čistog srnećeg mesa (but, plećka) 
  • želatina od brusnica  (100 g šećera, 125 g brusnice suhe, 0,5 dl vode, pola žličice želina)
  • 1 dcl crvenog vina
  • 0,5 dcl octa
  • 50 g maslaca
  • temeljac od divljači 1 dcl
  • 200 g grožđa
  • 1 jušna žlica masti
  • sol, papar, ružmarin, lovorov list 

Srneći odrezak s brusnicama i svježim grožđem

Prije početka pripreme jela, odresci se mariniraju u ružmarinu, lovorovom listu i octu od 12 do 24 sata. Marinirane odreske zapeče se na zagrijanoj masti po 30 sekundi sa svake strane. Potom se stavljaju u želatinu od brusnice, podliju vinom i temeljcem od divljači. 

Prokuhavaju se 2 do 3 minute, dok vino ne ispare. Na kraju se dodaje svježe grožđe te povezuje s maslacem kako bi dobilo svilenkastu teksturu. Prilog možete birati, ali topli savjet su domaći kroketi od krumpira.

Za cjelokupnu gastronomsku avanturu, ovo se jelo izvrsno uklapa uz ostale nove recepte. Gastronomsko putovanje započnite juhom od koprive, a završite goranskom kremom s bazgom. Umjesto srnetine, možete odabrati i ribu, pa između juhe i kreme “ubaciti” goransku pastrvu u zagrljaju od domaće šunke.

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel