OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
4. Medun Fest održava se ovog vikenda u Fužinama

Već četvrtu godinu zaredom slatki mirisi i okusi šumskog meduna privlače domaće i strane posjetitelje u Fužine. Najslađi rujanski festival održat će se od 2. do 3 rujna u slikovitom mjestu Lič! Medun je vrhunski pčelinji proizvod karakterističan za Gorski kotar, kojeg vrijedne pčele stvaraju od medne rose. Obiluje antioksidansima, aminokiselinama, mineralnim tvarima te sadrži folnu kiselinu i željezo. Posljednjih godina više je nego ikad prepoznata njegova vrijednost, kao i sjajan gastro potencijal koji događanju daje prepoznatljivu notu.

Bogat program za sve uzraste

Popularni “veseli & zdravi” festival započet će u subotu već u jutarnjim satima, kada kreće obiteljsko planinarenje. Iskusna ekipa iz udruge Lynx and Fox – Croatian hiking tour guide organizira planinarsku šetnju do brdašca Preradović i sjajnu turu kroz cijeli Medun Fest. Mali i veliki rekreativci tijekom cijelog će dana uživati u prirodi, zabavljati se i pritom puno toga naučiti. Za odlazak u ovu avanturu potrebna je prethodna prijava.

U Liču – centru zbivanja, ove nas godine očekuju izložbe, prezentacije i zabavne radionice na temu pčelica. Predstavit će se i prvi koktel od šumskog meduna, a posjetitelji će moći besplatno kušati sladoled. Pažnju mališana privući će fun zona s napuhancem te pastirske igre u kojima će jednako uživati i odrasli, a cjelodnevni program vodit će gastro bloger Ribafish. Bogata ponuda domaćih proizvoda naših OPG-ova neće izostati ni ove godine; prezentirat će se vina s Kvarnera, a očekuje nas i nezaboravno gastro iskustvo! Tri majstora kuharskog zanata predstavit će svoje vještine u pripremi delikatesa s medunom. Večer ćemo dočekati uz iznimno glazbeni program!

Turistički vlakić “Fužine Express” prometovat će na relaciji Fužine – Lič potpuno besplatno, a posjetitelje očekuje još mnoštvo iznenađenja. Sve detalje provjerite u službenom programu 4. Medun Festa.

Riječani, uskočite u “Medeni vlak”

Svi Riječani i oni koji se nađu u blizini, 2. rujna moći će se u Fužine zaputiti “Medenim vlakom“. S glavnog riječkog kolodvora vlak za Lič krenut će točno u 15:50 sati, a povratak je nekoliko sati kasnije, u 20:35. Sve informacije i najave aktivnosti možete pratiti na društvenim mrežama te web stranici organizatora i partnera.

Slatki odmor u Fužinama – posebna ponuda

Očekuje se lijepo vrijeme i dobra zabava, a edukativno-interaktivnih sadržaja neće nedostajati. Okupite svoju obitelj i provedite posljednji vikend prije početka nove školske godine na najljepši mogući način. Podsjećamo da smo za ovu prigodu osmislili prigodni paket za cijelu obitelj, gdje najmlađi članovi mogu ostvariti besplatan boravak u našem hotelu! Ne propustite provjeriti što sve uključuje ova sjajna ponuda.

P.s. Znate li da “Goranski medun” ima oznaku izvornosti te se svojim sastavom i kakvoćom značajno razlikuje od većine drugih medova na tržištu? Sve faze proizvodnje te objekti u kojima se vrši punjenje i pakiranje (bez obzira na razinu kategorizacije), moraju se nalaziti unutar ovog zemljopisnog područja. Nije ni čudo da ga nazivaju “superhranom” goranskog kraja.

Vidimo se na 4. Medun Festu! 🐝🍯

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel