OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Medun Fest donosi jedinstvene slatke i slane delicije

Medun Fest ovog će vikenda među dobro poznata jela restorana Bitoraj unijeti i nekoliko noviteta posvećenih ovoj zdravoj šumskoj namirnici. Cilj Medun Festa je popularizacija i brendiranje šumskog meduna, specifičnog za podneblje Gorskog kotara. Medun je pčelinji proizvod koji ne potječe od cvjetnog nektara, već od biljnih sokova iz dubljih slojeva biljaka. Gastromanifestacija se održava u subotu, 5. rujna, a ponuda specijaliteta u restoranu Bitoraj trajat će tijekom čitavog vikenda.

Medun Fest u restoranu Bitoraj

Za ovu priliku, chefovi restorana Bitoraj pripremili su tri sjajna jela. Dopunit će ih i domaća medica te medenjaci iz stalne ponude.

Kao predjelo, valja kušati rižoto sa cvjetnim prahom i medunom. Slatki okus pčelinjeg proizvoda sjajno će se povezati s orasima, kruškom i gorgonzolom. Skladna mješavina naizgled nespojivih okusa uvrstiti će ovo jelo među favorite svih koji vole iznenađujuće, ali ukusne gastronomske kombinacije.

Rižoto sa cvjetnim prahom i medunom

Za glavno jelo u ponudi je punjena pečena patka s medunom i narančom. Radi se o specijalitetu za čiju je pripremu potrebno nekoliko sati, no božanstveni okus vrijedi svake utrošene minute. Sočno meso s hrskavom „koricom“ zaslađeno narančama i medunom naprosto se topi u ustima.

Nakon patke, za desert je najbolje zasladiti se „pčelinjim palačinkama“. Uz cvjetni prah i med, ove palačinke prhkog tijesta sadrže i jabuke, a začin daju cimet i – konjak.  

Palačinke od meda

Posebni meni u restoranu i hotelu Bitoraj bit će dostupan tijekom vikenda, stoga iskoristite priliku i kušajte nova jela koja će vas oduševiti. 

Ukusan i zdrav pčelinji proizvod

Nakon gastronomskog uživanja u Bitoraju, istraživanje ponude od meduna isplati se nastaviti u Liču. Fužine i obližnje mjesto neće povezivati samo posebna gastronomska ponuda, već i vlakić kojim se može voziti potpuno besplatno.

Medun Fest počinje u 16 sati svečanim otvrenjem, a do ponoći će se zabava nastaviti uz edukativne radionice, degustacije i glazbu. Posjetitelji će moći kušati i prvi goranski sladoled od šumskog meduna! Slastica koju je osmislio chef Dino Galvagno aromatizirana je jelovim iglicama i servirana u posebno pripremljenom kornetu na bazi lješnjakovog brašna.

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel