OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Veprić s medunom by Dino Galvagno – zvijezda Medun Festa

Ovogodišnji Medun fest veseli je i zdravi festival koji se održava treću godinu zaredom. Kao što mu i ime kaže, promovira šumski medun – izuzetno kvalitetan pčelinji proizvod karakterističan za Gorski kotar. Očuvanje važnosti, vrijednosti i autohtonosti meduna, tog čistog dara prirode, osnovni je cilj ove trodnevne manifestacije.

Uz brojna zabavna i edukativna događanja, Medun Fest u Fužinama donosi nam i neke izvrsne delicije i posebna gastro iznenađenja na bazi meduna – zdrave šumske namirnice kojoj su posvećeni ovi dani. Jedno od jela koje svakako vrijedi istaknuti je „Veprić s medunom“, po recepturi poznatog chefa Dina Galvagna.

Delicija koja se ne propušta – „Veprić s medunom“ u restoranu hotela Bitoraj

Gosti restorana Bitoraj u ovom će prvoklasnom specijalitetu moći uživati u iduća dva tjedna, počevši od četvrtka 1. rujna. Nećemo odavati tajnu recepturu priprave ovog ukusnog i zdravog jela no možemo vam otkriti da ćete, između ostalog, u njemu osjetiti pastrnjak, papar, vino, limetu, jelove odnosno smrekine iglice te, naravno, medun čiji se slatki okus sjajno nadopunjuje s ostalim začinima i okusom divljači odnosno karea veprića.

Autor ovog unikatnog jela je Dino Galvagno, jedan od najvažnijih hrvatskih chefova. Prvi je u Hrvatskoj afirmirao današnju mantru moderne kuhinje: lokalno, mikrosezonsko, održivo i bez otpada.

Tako su i namirnice za „Veprića s medunom“ sezonske te striktno lokalne, odnosno goranske. I druga ukusna jela iz restorana hotela Bitoraj temelje se na tim principima. Nastoji se da sastojci budu lokalni, a jela pripremana na izvornim receptima sezonskog su karaktera. Divljač i plodovi šume osnovne su grupe namirnica kojima se može pohvaliti goranska kuhinja, a upravo je na njima temeljen jelovnik našeg restorana.

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel