OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Zanimljiva događanja u Fužinama očekuju nas već početkom rujna

Nakon sjajnih turističkih rezultata

Zanimljiva događanja u Fužinama očekuju nas već početkom rujna

Gorski kotar se može pohvaliti izvrsnim turističkim rezultatima. Ove godine bilježi rekordan broj noćenja – čak 16% više u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu. Rekorde će oboriti i Fužine koje, uz povećani broj dolazaka gostiju, bilježe i dulje razdoblje njihova boravka. Uz prirodne ljepote, ovaj kraj gostima nudi brojne kulturne, zabavne i sportske manifestacije koje se odvijaju svakoga vikenda. Tim će se ritmom ova zbivanja održavati sve do kasne jeseni, a na samom početku rujna očekuju nas dva zanimljiva događanja.

Fužine – cilj međunarodnog relija Pothole Rodeo

Fužine su mjesto u kojem nakon 4500 odvoženih kilometara završava veliki međunarodni rally Pothole Rodeo. Sudionici ovog defilea starih automobila i motocikala u 12 dana prolaze kroz 13 država jugoistočne Europe i dobro se zabavljaju. U ovom avanturističkom reliju nema natjecanja – poanta je u druženju, uz humanitarnu notu. Njegova je posebnost u propisima da vozilo ne smije biti skuplje od 500 eura i mlađe od 20 godina! Oko 150 vozila i stotinjak mopeda svoje krajnje odredište imat će u kaubojsk selu Roswell pored Fužina u četvrtak, 1. rujna.

Medun Fest

3. po redu Medun Fest u općinu Fužine donosi pregršt zbivanja. Sve se vrti oko meduna – pčelinjeg proizvoda koji potječe od sokova iz dubljih slojeva biljaka. Ova popularna manifestacija održava se od petka 2. rujna do nedjelje 4. rujna, a očekuju nas koncerti, izložba domaćih OPG-ova i pčelinjih proizvoda, slasne degustacije sladoleda od meda i medovine te domaćih medenjaka kao i stručna predavanja i prezentacije s temom pčelarstva. Na Medun Festu će itekako biti zanimljivo i najmlađima uz kreativne radionice i vožnju zaprežnim kolima te razgledanje izložbe dječjih radova na temu meda i pčelica. Višak energije klinci će potrošiti na gumenom dvorcu na napuhavanje dok će njihovi roditelji moći naučiti kako izraditi hranjivu masku za lice na bazi meda. Medun Fest će imati i humanitarnu notu – hvalevrijednu akciju pošumljavanja stablima jele “Zasadi svoju jelu i spasi pčelu”. Posjetitelji ovog slatkog vikenda okrijepu će pronaći u restoranu hotela Bitoraj jer vam spremamo posebna gastro iznenađenja na bazi meduna. O tome pročitajte više u našem sljedećem blogu.

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel