OBITELJSKI HOTEL DUGE TRADICIJE
Vodič kroz Fužine: Pet stvari za idealan odmor

Gorski kotar sve je traženija destinacija za turiste i izletnike. Među goranskim mjestima koje sve više bude znatielju posjetitelja, Fužine se ističu svojom dugom turističkom tradicijom. Kratki vodič kroz Fužine za sve goste ovog mjesta u „zelenom srcu Hrvatske“ donosi pet stvari za idealan odmor, koje bi svatko trebao doživjeti u tom turističkom gradiću.

Biciklirajte. Fužine imaju čak devet označenih biciklističkih staza. Rute prilagođene raznim uzrastima i sportskoj spremi vode kroz prelijepe krajolike. Biciklističke ture uključuju obilaske vidikovaca, vožnju oko jezera, posjet sakralnim objektima…

Najkraća i najjednostavnija staza vodi oko jezera i duga je 7 kilometara. Idealna je za obiteljsko rekreativno druženje. Najteža staza duga je 41 kilometar. Namijenjena je iskusnim biciklistima i predstavlja spoj dijelova svih uređenih fužinarskih staza.

Drugačiji pogled na Fužine

Istražujte. Goranski kraj valja doživjeti na više od jednog načina. Stoga Fužine nude idealne prilike za „promjenu perspektive“ i istraživanje iz sasvim novog rakursa. Vožnja turističkim brodiem Sv. Anton jezerom Bajer donosi perspektivu iz samog središta fužinarskog „vodenog carstva“.

Uspon na jedan od vidikovaca koji okružuju ovo mjesto donosi „ptičju perspektivu“. I prekrasan pogled na čitav kraj. Prolazak kroz portal špilje Vrelo donosi „podzemnu perspektivu“. Koja „otvara vidike“ na ljepote goranskog podzemlja.

Šećite. Fužine nude turistima brojne sportske i rekreacijske sadržaje. Svjež i ugodan goranski zrak i staze što vode kroz prelijepu prirodu idealna su kombinacija za uživanje u dugim i opuštajućim šetnjama. Pritom Fužine nude čestu i brzu promjenu krajolika…

Želite li prošetati pokraj promenadom uz obalu, tu je popularna staza oko jezera Bajer s trim stazom. Želite li se uputiti u šumske predjele, odaberite stazu Gorska vila prema Vratima. Želite li osvojiti fužinarske vrhunce, uputite se Stazom jelena prema vrhu Preradović.

Gastronomski vodič kroz Fužine

Kušajte. Fužine su najpopularnije gastronomsko odredište Gorskog kotara. Restoran Bitoraj izgradio je svoju reputaciju nudeći vrhunska jela inspirirana tradicionalnim receptima koje su goranske žene prenosile s koljena na koljeno.

Lovački specijaliteti poput jela od divljači i plodova šume, ali i autohtona lokalna jela osnova su sjajne gastronomske ponude koja počinje krepkim i zdravim juhama, a završava nagrađivanom štrudlom od borovnica. Okus Gorskog kotara iskustvo je koje ne smijete propustiti!

Otkrijte. Sa svakim dolaskom, Fužine posjetitelju nude drugačiji doživljaj. Stoga valja otkriti sva iskustva što ih krije ovo mjesto u „zelenom srcu Hrvatske“. Jednom će to biti prilika za upoznavanje bogate povijesti i baštine ovog kraja u Etnografskoj zbirci Lič. Vodič kroz Fužine drugi će vas puta odvesti sve do Divljeg zapada, uz brojne dogodovštine što ih nudi kaubojsko selo Roswell. Treći puta, bit će prilike za zabavu i druženje na najvećoj goranskoj fešti – silvestarskom dočeku Nove godine koja se u Fužinama „slavi“ u podne 31. prosinca! Gastronomska događanja kao što je Medun fest, koncerti uz obalu jezera, sajmovi posvećeni bobičastom voću…

Mnoštvo je prilika za lijepa iskustva u Fužinama, ali i mnoštvo razloga za posjet ovom jedinstvenom turističkom mjestu.

PODIJELI:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Gastronomska ponuda

pogledajte jelovnik

Naša adresa

Sveti Križ 1, 51322, Fužine

Pošaljite nam mail

info@bitoraj.hr

Postanite dijelom ove obiteljske tradicije

Na tradiciji prvog fužinarskog pansiona Neda, otvorenog davne 1933. godine, obitelj Kauzlarić već desetljećima stvara priču restorana i hotela Bitoraj.

Nazovite hotel